Hizmetlerimiz > Elektrik Tesisatı

Elektrik Tesisatı

Elektrik kablo tesisatı, binalarda ve diğer yapılarda kablolama, anahtarlar, kanallar, devre kesiciler, aydınlatma ve diğer cihazları kuran, onaran ve bakımını yapan elektrikçiler tarafından yapılır. Elektronik olarak kontrol edilen sistemler için bakım hizmetleri sağlamak için elektronik bilgisine ve sorun giderme becerilerine ihtiyaçları vardır. Elektrik, iklim kontrolü, güvenlik ve iletişim dahil olmak üzere çeşitli amaçlar için kullanıldığından, her tür elektronik uygulamada yeterlilik önemlidir.

Elektrikçilerin, modern inşaat projelerinde yer alan artan miktarda elektronik ekipmanı kurmak ve sürdürmek için elektroniği anlamaları gerekir. Trendlere ve yeni teknolojiye ayak uydurmak ve teknik becerileri geliştirmeye devam etmek işin önemli bir parçasıdır.

  • Elektrik Sistemlerini Test Etmenin Amacı

Nihayetinde, test etme yükümlülüğü şirketin kendisini korumaya hizmet eder: Kusurlar ve tehlikeler erken bir aşamada belirlenebilir ve giderilebilir, bu da uzun vadede maliyet tasarrufu sağlar.

Özellikle karmaşık elektrikli ekipman, insanlar ve mülkler için özellikle yangından kaynaklanan gizli bir risk barındırır. Bir girişimci bu yükümlülüğe uymazsa, kasıtlı olması halinde kovuşturmaya tabi tutulabilir.

Hasar durumunda doğrudan maliyet ve arızalara ek olarak, sigorta teminatı ve hasar taleplerini de riske atar. Yangın ve diğer sigorta poliçeleri genellikle zorunlu testlerin kanıtı olmaksızın bir hizmetin reddedildiği ilgili bir madde içerir.

  • Elektrik Ev Tesisatlarının Kontrolü

Elektrik tesisatınızı ne zaman kontrol etmelisiniz?

  • Devreye almadan önce;
  • Her uygulama için bir yerleşim biriminin kamu dağıtım ağına bağlantı gücünü artırmak için;
  • Bir konut birimi satarken;
  • Düzenli olarak.
  • Elektrik ev tesisatlarının farklı kontrol türleri hakkında daha fazla bilgi.

Muayene sırasında hangi belgeleri sunmanız gerekiyor?

Muayene sırasında en azından aşağıdaki belgeleri sağlamalısınız:

Elektrik tesisatının tek hat şemaları;

Kurulumun saha planları;

Tek hat Şeması

Bir tek çizgi diyagram bileşimlerini ve özellikleri gösteren, montaj elektriksel yükleme veya bir kısmını oluşturan ilk devrelerinde, bağlantılarını ve elektrikli cihazlar gösteren bir diyagramdır.

Bu Diyagram En Azından Şunları Gösterir:

Elektrik kablolarının özellikleri: tipi, kesiti, iletken sayısı;

Elektrik hatlarının döşenmesi yöntemi;

Artık akım cihazlarının tipi ve özellikleri;

Aşırı Akım Koruma Cihazlarının Tipi ve Özellikleri;

  • Sayaç;
  • Bağlantı kutuları
  • Bağlantı kutuları
  • Soketler
  • Işık noktaları
  • Makineler ve sabit cihazlar.

Bir temel devre bir elektrik sisteminin bir parçası olduğu, iki ardışık akım koruma cihazları (ana devre ya da kısmi devre) ya da bu cihazların (nihai devre) son arkasında arasında durmaktadır.

  • Tek Hat Şeması Örneği

Site Planı

Bir vaziyet planı tesisin çeşitli yerlerinde yerini gösteren bir harita. Plan en azından şunları gösterir:

  • Dağıtım ve kontrol panelleri;
  • Bağlantı kutuları;
  • Bağlantı kutuları;
  • Soketler;
  • Işık noktaları;
  • Sayaç;
  • Makineler ve sabit cihazlar, tek hat şemasında verilmiştir.

Yer Planı Örneği

Diyagramlar ve planlar oluşturmak için sembollerin listesi.

Elektrik tesisatının tek hat şemaları ve saha planları, çift olarak oluşturulan elektrik tesisat dosyasının bir parçası olmalıdır.

Her testten sonra onaylı test merkezi, elektrik sisteminin sahibine, yöneticisine veya operatörüne yazılı veya elektronik ortamda verilen bir rapor oluşturur. Bu raporun bir kopyası, onaylı test merkezi tarafından beş yıllık bir süre boyunca saklanmalıdır.

Test sırasında elektrik tesisatınız düzgün değilse, eksiklikleri gidermeli ve elektrik tesisatınızı tekrar kontrol ettirmelisiniz.

Bir elektrik tesisatında küçük bir değişiklik veya genişletme, onaylı bir test merkezi tarafından test edilmesini gerektirmez. Tek yapmanız gereken, yapılan işin kısa bir tanımını yazmak ve site haritasını güncellemektir. Bu değişiklik veya uzatma, bir sonraki inceleme sırasında onaylı test merkezi tarafından kontrol edilecektir.

Gerekli olmayan değişikliklere veya geliştirmelere örnekler: mevcut bir devreye bir soket eklemek, bir panoyu aynı modelle değiştirmek.

  • Ofis Mobilyalarında Elektrik Tesisatı

Mobilyalar, çalışma masaları ve kombinasyonları, oda bölme elemanları, dolaplar ve duvar üniteleri, ziyaretçi, toplantı ve konferans masaları, elektrik tesisatı amaçlandığı gibi kullanıldığında ve bir arıza durumunda kişisel yaralanma riskini en aza indirecek şekilde üretilmelidir.

Mobilya, elektrik mühendisliği kurallarına uygun ve mobilyaya montaja uygun, kullanıma hazır bileşenler ve iş ekipmanları ile donatılmalıdır.

Mobilyadaki kablolar, keskin kenarlar, köşeler veya hareketli parçalardan sıkışmayacak veya zarar görmeyecek şekilde yönlendirilmelidir.

Mobilyaların sürekli kurulum kanalları olmalıdır. Mobilyanın içindeki montaj kanalındaki kesintiler, bağlantılı mobilya iki parçası arasında maksimum 150 mm ve maksimum 300 mm olabilir. Herhangi bir mekanik hasar veya uygun olmayan bir ısıtma beklenmiyorsa, kablolar yeterince büyük bir depolama alanına yerleştirilebilir.

Kurulum kanallarının tasarımı ve konumu ile kabloların yönlendirilmesi, herhangi bir takılma veya düşme riskini önlemelidir.

Soketler güvenli bir şekilde sabitlenmeli ve fişler kolayca takılıp çıkarılabilecek şekilde yerleştirilmelidir.

Mobilyanın münferit parçaları örneğin zincirler, dolaplar, elektriksel olarak kalıcı olarak bağlıysa, bunların da mekanik olarak birbirine bağlanması gerekir.

 

  • İzmit Tadilat olarak Elektrik tesisat işlerinizde yanınızdayız.

 

 

Menü
Whatsapptan Sor!
İzmit Yapı Dekorasyon
Canlı Destek Ekibi!
Merhaba, Hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi için bizlere buradan ulaşabilirsin.